Find Available Covid Vaccination Slots: https://cowintrack.com/


Domyhomework123.com - programming homework help. Get your programming homework done with expert homework helper. Trust Writemypaper123.com with your paper and you will never regret it.

Welcome to MyQuestionPoint


Ask Any Question Relative to your Sujbect

Visit: Ask Question


SAP Intro to Dictionary MCQ Questions with Answers

SAP Intro to Dictionary MCQ Questions with Answers
A dictionary, sometimes known as a wordbook, is a collection of words in one or more specific languages. - Wikipedia

Ques1: What is not the activity performed by ABAP dictionary?
a)Create User defined types
b)Create database objects
c)Provides Services to Manage Reports
d)Provides Services to support program development

Ans: c

Ques2: Where is the definition of User defined tables and views stored ?
a)Array List
b)ABAP dictionary
c)ABAP Structure
d)SQL database

Ans: b

Ques 3: What are the basic type categories in the ABAP dictionary ?
1.Data Elements 2.Structures 3.Stack 4.Table Types
a)1,2
b)2,3,4
c)1,2,3,4
d)1,2,4

Ans: d

Ques 4: Which are the Services offered by ABAP dictionary to support program development ?
1.Input helps for screen fields
2.Input Check
3.Set and Release locks
4.Data buffering and logging

a)1,2,3
b)1,2
c)3,4
d)1,2,3,4

Ans: d

Ques 5: ABAP dictionary is integrated to which of the following environment?
a)Runtime
b)development
c)both a and b
d)None of these

Ans: c

Ques 6: Screen Fields can be assigned a field help(F! help) by creating documentation for the data elements?
a)True
b)False

Ans: a

Ques 7: When creating the user interface in the _________, fields from the structures or tables defined in the dictionary  can be added to the screen using the 'Get from Dictionary option'.
a)Indexes
b)ABAP Interpreter
c)Screen Painter
d)ABAP dictionary

Ans: c

SAP Program Call And Memory Management MCQ Questions with Answer

SAP Program Call And Memory Management MCQ Questions with Answer
The Call (CALL) command calls the program named in the command, and passes control to it.

1. By which of the following method we can call another program synchronously-
a) Insert
b) New Start
c) both a and b 
d) None

Ans : c

2. ______ statement is used to start an executable program
a) Execute
b) Run
c) Start
d) Submit

Ans : d

3. If you use the ______ statement, the system terminates the current program and starts the 
transaction with transaction cote T_CODE
a) SUBMIT
b) AND RETURN
c) LEAVE TO TRANSACTION 'T_CODE'
d) CALL TRANSACTION 'T_CODE'
Ans : c

4. When you generate a _________, the system generates a run time object, or LOAD.
a) development object
b) any obect
c) function
d) none of the above

Ans : a

5. Which of the following is modifiable part of a program
a) Byte code for statements
b) Values of constants and literals
c) Screen definitions
d) Data objects

Ans : d

6. Which of the following statement is TRUE?
a) A saved or buffered LOAD is considered absolete if the developed version of the program was unchanged.
b) A saved or buffered LOAD is considered absolete if the developed version of the program was changed.
c) The developed version of the program was changed or not, it won't affect a saved or buffered LOAD consederation.
d) None of the above

Ans : b

7. External Sessions doesn't contains 
a) Internal session
b) ABAP memory
c) SAP memory
d) all of the above

Ans : d

8. Which of the following is not true
a) An user session can have more than one external session
b) An External session can have more than one Internal session
c) An Internal session can have more than one Additional Program group
d) none of the above

Ans : d

9. Transaction can be called 
a) execution of submit statement within a program
b) same as calling to another executable program
c) in between the current running program, not in starting
d) anywhere in the running program

Ans : a

10. Which of the following is data passing technique form one program to another
a) Sap memory
b) ABAP memory
c) Database tables
d) All of the above

Ans : d

11. What statement can also delete the table header if it takes up too much memory?
a) CLEAR
b) FREE
c) REFRESH
d) None of the above

Ans : b

12. Following statement is true or false
To define boxed components outside of class definition, you have to use the DATA statement.
a) true
b) false
d) sometimes true
e) can't say

Ans : b

SAP Complex data Object MCQ Questions with Answers

SAP Complex data Object  MCQ Questions with Answers
An object database is a database management system in which information is represented in the form of objects as used in object-oriented programming. - Wikipedia

Complex data Object 

Q1. Which statement is used to define local structured type?
a)TYPES
b)DATA
c)STRUCTURE
d)None of these

Ans : a

Q2. What is the prototype of the component enclosing a structure?
a) TYPES:BEGIN OF structure_name,....., END OF structure_name.
b)DATA:BEGIN OF struct_name,......, END OF struct_name.
c)STRUCTURE:BEGIN OF struct_name,....., END OF struct_name.
d) none of these 

Ans : a

Q3. How the components in structure are address in structure by using which sign ?
a)  &(AND)
b)  * (astric)
c)  -(hypen)
d) none of these

Ans : c

Q4. Which of the following is not a Properties of the an internal table ?
a) LINE TYPE
b) Primary key
c) table kind 
d) call method

Ans : d

Q5. How can access a table entry by following ways?
a)Index access 
b) key access
c) both a and b
d) none of the above

Ans : c

Q6. What are the table kinds
a) Standard tables
b)sorted table 
c) Hashed tables 
d) all of the above

Ans : d

Q7. The independent table enables you to implement internal tables with any kind of structure without referring to exiting ________?
a) Dictionary type
b) DATA type
c) Standard type
d) none of these

Ans : a

Q8. Which command insert the content of a structure into an internal table?
a) APPEND
b)INSERT
c) READ TABLE
d)COLLECT

Ans : b

Q9. Which command overwrites an internal table row with the content of a structure.
a) APPEND
B)INSERT
C)MODIFY TABLE
D)COLLECT

Ans : c

Q10. INSERT LINES OF defines as :-
a) this copies the content of several rows an internal table to another internal table
b) tgis appends the content of several rows of the internal table to another standard table 
c) both a) and b)
d) none of these

Ans : a

Q11. Which command is used in addition to specify the row number of the required record
a) INDEX
b) LOOP
c) FROM _ to _
d) none of these

Ans : a

Q12. Standard and Hashtable can be sorted in a ascending or descending order by the table key or column by using which statement ?
a) ORDER
b)SORT
c)NEXT
d)NONE OF THESE

Ans : b

Q13. Which of the following statement for deleting the table content:
a) REFRESH 
b)CLEAR 
c)FREE
d) all of the above

Ans : d

Q14. An internal table with header line is called
a)vtab
b)btab
c)itab
d) none of these

Ans : c

Q15. Which of the following is not required in the definition of an internal table
a)LINE TYPE
b)PRIMARY KEY
c)SECONDARY KEY
D)TABLE KIND

Ans : c

Q16. Which of the following is used for adding a row into an internal table?
a) INSERT ROW
b) ADD LINE
c)APPEND
d) UPDATE TABLE

Ans : c

SAP Search Help MCQ Questions with Answers

SAP Search Help MCQ Questions with Answers
Search helps are objects that you can use to assign input help (F4 Help) to screen fields. You can do this by creating a search help in the ABAP Dictionary and attaching it to the corresponding screen field. The input help (F4 help) is a standard function of the SAP system. - SAP

SEARCH HELPS

Q1: The precise description of input help for a field is usually defined by its :
  a. attributes
  b. Semantics 
  c. objects
  d. fields

Ans: b

Q2: Normally, the input help uses the context to _____ the set of possible values:
  a. maximise
  b. minimize
  c. Limit
  d. both a and b

Ans: c

Q3: The ABAP dictionary object seaech help is used to describe a/an:
  a. output help
  b. Input help
  c. both a and b
  d. none of these

Ans:  b

Q4: The possible values displayed for a field by input help are determined at :
  a. compile time
  b. execution time
  c. Runtime
  d. can't be displayed

Ans: c

Q5: If the selection method of a search help  is client dependent, the possible 
   values are (only) selected in:
  a. logon client of admin
  b. Logon client of user
  c. both a and b
  d. values cant be stored in this mode

Ans: b

Q6: Normally which of the following view(s) is used:
  a. maintenance view
  b. Database view
  c. help view
  d. all of these

Ans: b

Q7: Parameters that only contain additional information about the search field   should NOT be defined as:
  a. export parameters
  b. Imoprt parameters
  c. output parameters
  d. input parameters

Ans: b

Q8: The semantics of a field and its possible values are defined by its:
  a. object element
  b. attribute element
  c. Data element
  d. functions

Ans: c

Q9: Which of the following presentation forms does SAP system provide:
  a. list box
  b. control(amodal)
  c. dialouge(moadl)
  d. All of these

Ans: d

Q10: Normally, how many search helps can be attached to a field:
  a. One
  b. two 
  c. three
  d. more than three

Ans: a

Q11: Te search helps you don't need can be hidden using:
  a. hidden search helps
  b. Append search helps
  c. collective search helps
  d. single search help

Ans: b

SAP Program Interface MCQ Questions with Answers

SAP Program Interface MCQ Questions with Answers
An application program interface (API) is a set of routines, protocols, and tools for building software applications.

The Program Interface

1. The ____ of a program form the program's interface.
a.GUI titles
b.GUI statuses
c.GUI titles and GUI statuses
d.None of these

Ans : c

2. You can create functions only with dynamic texts.
a.True
b.False

Ans : b

3. You can create a GUI title from the menu painter.
a.True
b.False

Ans : a

4. Menu bars and application toolbars are independent elements within a program. You can reuse them from a GUI status with _____ .
a. Reference Technique
b. Technical Attributes
c. Status Bars
d. None of these

Ans : a

5. You can initialize the command field only at Process After Input(PAI) or at Process before Output(PBO).
a.True
b.False

Ans : b

6. The System and Help menus which are available is every screen in the SAP system, Contains standardized sets of functions that.
a.Can be Changed
b.Can be Hidden
c.Can be Deleted
d.Cannot be Changed or Hidden

Ans : d

7. Which setting helps to assign functions to the function keys such as Find,Replace or Cut.
a.Function Key Setting
b.Key Setting
c.Interface Setting
d.None of These

Ans : a

8. The _____ attribute is used to assign letters as shortcuts to choose a function from a menu bar without using a mouse.
a.Fastpath
b.Menu Painter
c.Key Settings
d.None of these

Ans : a

9. The GUI title is a part of program's ______ .
a.Application toolbar
b.User Interface
c.Internal Function 
d.None of these

Ans : b

10. To set a title that contains variables, use the statement :
a.SET TITLE WITH <&1>....<&9>
b.SET TITLE WITH <int>
c.SET TITLEBAR WITH <&1>...<&9>
d.SET TITLEBAR <&1>...<&9>

Ans : c

11. The ______ stores and maintains references  so that any changes in the menu bar, application toolbar, or function key assignments automatically take effect in all GUI statuses referring to them.
a.Menu Assignments
b.Functions
c.User Interface
d.Menu Painter

And : d

12. Ergonomic standars used while assgining keys with function are found in _____ in the Menu Painter. 
a.Modify Menu
b.Edit Menu
c.Environment Menu
d.None of these

Ans : c

13. When you assign a function to the standard toolbar, the function is automatically assigned to a ______.
a.reserved function
b.unreserved funciton
c.Inbuild function
d.None of these

Ans : a

14. To create consistency thought the screens you _____ and ______ existing menu bar, application toolbars and key settings.  
a. create and reuse
b. create new and discard 
c. modify and reuse 
d. None of these

Ans : a

15. The _____ administrates the links you establish between objects so that any changes apply to all other GUI statuses that use them.
a.Database Administrators
b.Menu Painter
c.Client
d.GUI manager

Ans : b

16. All functions are _____ initially, and only those functions that are relevant to the GUI status are _______.
a.Inactive,Deactivated
b.Active,Activated
c.Active,Deactivated
d.Inactive, Activated

Ans : d

SAP Program Analysis Tool MCQ Questions with Answers

SAP Program Analysis Tool MCQ Questions with Answers
Program analysis is the process of automatically analyzing the behavior of computer programs regarding a property such as correctness, robustness, safety.

1. In program analysis Inspection uses a previously defined __________ check set
   a)variant
   b)object
   c)both a & b
   d)none of the above

Ans: C

2. Which of the following statements is incorrect about the code inspector are true?
a)you can only use the DEFAULT check variant
b)you can create a check variant to define the details what to check
c)standard inspection is carried out when check is performed through context menu from object navigator
d)you can define check variant,object sets,and inspections using transaction SCL

Ans: A

3. Which aspect does the code inspector will not take into consideration when examining a program?
a)syntax check
b)typical semantic error
c)performance
d)security

Ans: A

4. When the ABAP editor calls a standard check,the code inspector uses a ________ variant

a)new check
b)default check

Ans: B

5. Which variant determines kind of check to perform in the system?
a)object set
b)inspection set
c)check set
d)none of the above

Ans: C

6. Which set determines which repository objects to check?
a)object set
b)inspection set
c)check set
d)none of the above

Ans: A

7. which name refers to the name of actual check?
a)object set
b)inspection set
c)check set
d)none of the above

Ans: B

SAP Modularization MCQ Questions with Answer

SAP Modularization MCQ Questions with Answer

1. What stands for BAPI
a. Business Application Product Interface.
b. Business Application Programming Interface.
c. Business Authority Product Instance.
d. Business Authorization Programming Interface.

Ans. b

2. What stands for BOR
a. Business Open Resources.
b. Basic Object Resources.
c. Basic Open Resources.
d. Business Object Repository.

Ans. d

3. Which of the following statement is correct.
a. A BAPI can have more than one BOR.
b. A BAPI can not have more than one BOR.
c. A BOR can belongs to one BAPI only.
d. None of them

Ans. a

4. Which of the following is not a standard method in form of BAPI
a. AddItem
b. RemoveItem
c. Delete
d. DeleteItem

Ans. d

5. Which one of the following is correct naming convention for function modules
a. BAPI<bussiness object name><method name>
b. BAPI<bussiness name><object name><method name>
c. BAPI<bussiness name><method name><object name>
d. BOR<bussiness object name><method name>

Ans. a

6. Which of the following is INCORRECT about function module
a. Function module is remote enabled.
b. There is no user dialogs or messages.
c. Function module raises exceptions frequently.
d. all of the above

Ans. c

7.The interface of function Module consist of
a.importparameters
b.export parameters
c changing
d.exceptions

8.Globally defined modularization units can be used by
a)only one program
b)n number of programs
c)we cannot use
d)none of the above

9.The contents of several data within a modularization units are
a)mutually independent
b)mutually dependent
c)both (a) &(b)
d)none of the above

10. Variable defined in main program are :
a) global data object(true)
b) local data object
c)  sub data object
d) none of the above


11. Which statement is used to call a sub routine generated in source code
a) perform
b) pattern
c) execute
d) none

Aans: a

12. can you implement call generation by using pattern push button 
a)yes(true)
b)no

13. control functions of ABAP debugger is 
1.Execute
        2.Pattern
        3.Return
        4.Continue

a) 1, 2, 4
b) 3, 4, 2
c) 1, 3, 4 
d) 2, 3, 4

14.Which of the following exception can be raised by Methods:
 a) classic Exception
 b) class-based Exception
 c) Either a or b
 d) NONE

Ans: c

15.________ are used to exchange data between the program and the module?
a)global functions
b)local variables
c)global variables
d)Parameters

Ans:d

16.The total number of parameters in a modularization unit is referred to as_____?
a)interface
b)signature
c)Both a & b
d)program

Ans :c

16.Modularization is used for__________
a)to improve performance
b)to provide better overview of program and to
encapsulate.
c)to make function available across the system
d)none

Ans:b

17.What is a subroutine?
a)a modularization unit within a program.
b)a modularization unit within a system
c)a modularization unit within a function
d)none

Ans:a

18.Variables defined in the main program are_______?
a)Locally visible
b)globally visible
c)not accessible
d)Both a & b.

Ans:b

19. _______ can be called from all function modules in the group.
a) subroutines  
b) screens 
c) both a and b.  
d) neither a nor b option  

Ans: c

20. Components of a function group is/are
a) Data objects 
b) Screens 
c) Subroutines 
d) all of the above

Ans. d

21. What does Data objects are global in relation to the function group means?
a) they are visible to, and cannot be changed by function module within the group
b) they are visible to, and can be changed by function module within the group
c) they are invisible to, and can be changed by function module within the group
d) they are invisible to, and cannot be changed by function module within the group

Ans. b

22. A function module is a procedure with a corresponding function that is stored centrally in the _____ of the SAP system.
a) function library 
b) function file 
c) function object 
d) function directory

Ans. a

23. Which of the following elements are contain by the interface of a function module
a) Import parameter and export parameter 
b) Changing parameter and Exceptions 
c) both a and b 
d)none of the above

Ans. c

24. When a program calls a function module : 
a) The corresponding function group is loaded and function module waits for execution
b) The corresponding function group is loaded and function module is executed
c) Only loading of a function group is achieved by calling a function module
d) none of the above

Ans: b

25.Which of the following special tools maintains global classes ?
a) Object Builder
b) Class Builder
c) Method Builder
d) Attribute Builder

Ans. 2

26.Class based exception Handling the class must be bounded in while area?
a) TRY and ENDTRY 
b)catch
c) main()
d) all of the above
Ans:- a)

27. which of the following can be used as a visibility option for an attribute?
a) public 
b) private 
c) static 
d) instance 

Ans a) and b)

28. The system calls the methods using b call class method statement 
a) true 
b) false 

And b) false

29.Data in the SAP system can be accessed by means of a Business Application Programming Interface (BAPI).
       a)  True
       b)  False
       c)  True sometimes
       d)  Cant say

30. For creating your own global class and method, you require the following knowledge:
a) An understanding of the basic terms of object-oriented programming.
b) An understanding of how to acquire information about the function and use of global
classes and their methods.
c) An understanding of how to create global classes.
d) All the above.

31. Global data objects within the function group are not visible outside the function group
a) True
b) False
c) True sometimes
d) Cant say

32.The system calls the methods using the CALL CLASS METHOD statement
a) TRUE
b) FALSE

Answer : b) False

33.When you identify a method as a static method, it can be called directly without the need to generate an instance of the class first.
a) TRUE
b) FALSE

Answer: a) True

34.Which of the following is correct selection to create a global class :
a) Create -> Class -> Class Library
b) Create -> Class Library -> Class
c) Class -> Class Library -> Create
d) Class Library -> Class -> Create 

Answer: b) Create -> Class Library -> Class

35.To create a static method you need to write _________ in method list.
a) parameter type  
b)class name     
c)method name     
d) b and c

Ans:  c

36.To create a static method, all you need to do is enter its name in the Constructor list.
a) TRUE          
b)FALSE

Ans: b 

37. While you are editing source code,you can display the signature method using:
a) display pushbutton   
b)method pushbutton
c)signature pushbutton  
d)none of these

Ans: c

38. ______ can be used as a visibility option for an attribute
a) public 
b) private     
c) protected   
d) both a and b

Ans: d

SAP Overview of Data Types MCQ Question with Answers

SAP Overview of Data Types MCQ Question with Answers
Ques1: How can the Globally defined data types be referred from the ABAP Program?
a)Using TYPE
b)Using CALL
c)Using LABEL
d)USING name of the global Variable

Ans: a

Ques2: Which of the following data types is not used in domain?
a)CHAR
b)DATS
c)NUMC
d)INT

Ans: d

Ques3: For the datatype DEC(decimal),what is the maximum limit of characters?
a)22
b)37
c)31
d)40

Ans: c

Ques4: ABAP objects supports the use of global constants in the form of constant class-attributes.
a)TRUE
b)FALSE

Ans: a

Ques5: Which of the following can you use to type the components of a structure?
1. Elementary fields
        2.Domains
        3.Table types
       4.Structres

a)1,2
b)2
c)1,3,4
d)2,4

Ans: c

Ques6: Assigning a ________ parameter to the data elements savs the user from entering the same value several times.
a) SET/GET
b) REDO
c) LOGICAL
d)SAVE STATE

Ans: a

Ques7: Data elements are based on domains or built-in types.
a)True
b)False

Ans: a

Ques8: Field labels contain keywords of different lengths (short,medium and long) which can be assingned to screen fields referencing definitions in the ABAP dictionary.Which of the following dictionary definiton can be used to maintain these field labels?
a) Built-in type
b) Data element
c) Domain
d) Type pool

Ans: b

Ques9: A Structure doesn't have which of the following components ?
a)Data elements
b)Table Types
c)Integrated types
d)Complex types

ANs: d

Ques10: When the field of 2-D object are integrated in a structure, the data object generated from this structure is:
a)Flat and 1-dimensional
b)Deep and 2-Dimensional
c)Flat and 2-Dimensional
d)Deep and 1-Dimesional

Ans: a

Ques11: Simplest form of a Structure is a list of fields typed with data elements called:
a) Deep Structure
b) Flat Structure
c) Simple Structure
d) Base Structure

Ans: b

Ques12: Are Nested Structures possible in ABAP dictionary ?
a) True
b) False

Ans:a

Ques13: A Structure can consist of components with the following data types: data elements,integrated types,table types,database tables views or other existing structures.
a)True
b)False

Ans: a

Ques14: You can include another structured object in the structure and assign it to a component.The Component refers to the structured object and the new data object is described as a nested structure.
a)True
b)False

Ans: a

Ques15: A dictionary Structure containing one or more fields using a table type is called:
a)Deep Structure
b)Flat Structure
c)Simple Structure
d)Base Structure

Ans: a

Ques16: Inside the system a three-dimensional array in the main memory is created for each internal table.
a)True
b)False

Ans: b

Ques17: Database tables can include 
a)Deep Structures
b)Complex Structures
c)Basic Structures
d)Flat Structures

Ans: d

Ques18: Database tables, structure definitions,views,data elements,direct type definitions, and existing table types can be used as __________:
a)Structures
b)Line types
c)type groups
d)None of the above

Ans: b

Ques19: A deep structure contains at least one table.
a)True
b)False

Ans: a

Ques20: The name of a type-group can contain a maximum of __________ characters.
a)10
b)3
c)5
d)12

Ans:c