Don't miss to get latest question paper and articles direct in facebook news feed.



Wednesday, 21 February 2018

SAP Program Call And Memory Management MCQ Questions with Answer

The Call (CALL) command calls the program named in the command, and passes control to it.

1. By which of the following method we can call another program synchronously-
a) Insert
b) New Start
c) both a and b 
d) None

Ans : c

2. ______ statement is used to start an executable program
a) Execute
b) Run
c) Start
d) Submit

Ans : d

3. If you use the ______ statement, the system terminates the current program and starts the 
transaction with transaction cote T_CODE
a) SUBMIT
b) AND RETURN
c) LEAVE TO TRANSACTION 'T_CODE'
d) CALL TRANSACTION 'T_CODE'
Ans : c

4. When you generate a _________, the system generates a run time object, or LOAD.
a) development object
b) any obect
c) function
d) none of the above

Ans : a

5. Which of the following is modifiable part of a program
a) Byte code for statements
b) Values of constants and literals
c) Screen definitions
d) Data objects

Ans : d

6. Which of the following statement is TRUE?
a) A saved or buffered LOAD is considered absolete if the developed version of the program was unchanged.
b) A saved or buffered LOAD is considered absolete if the developed version of the program was changed.
c) The developed version of the program was changed or not, it won't affect a saved or buffered LOAD consederation.
d) None of the above

Ans : b

7. External Sessions doesn't contains 
a) Internal session
b) ABAP memory
c) SAP memory
d) all of the above

Ans : d

8. Which of the following is not true
a) An user session can have more than one external session
b) An External session can have more than one Internal session
c) An Internal session can have more than one Additional Program group
d) none of the above

Ans : d

9. Transaction can be called 
a) execution of submit statement within a program
b) same as calling to another executable program
c) in between the current running program, not in starting
d) anywhere in the running program

Ans : a

10. Which of the following is data passing technique form one program to another
a) Sap memory
b) ABAP memory
c) Database tables
d) All of the above

Ans : d

11. What statement can also delete the table header if it takes up too much memory?
a) CLEAR
b) FREE
c) REFRESH
d) None of the above

Ans : b

12. Following statement is true or false
To define boxed components outside of class definition, you have to use the DATA statement.
a) true
b) false
d) sometimes true
e) can't say

Ans : b

0 comments:

Post a Comment

X

Don't miss to get latest question paper and articles direct in facebook news feed.

 

ShareCodePoint : Version 17.0.8 - 2016 - 2018 - © Sachin Yadav Production Made in India.